Αλλαγή Μπαταρίας

Η μπαταρία κάθε φορητού υπολογιστή σιγά σιγά χάνει την απόδοση της. Κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό. Συνήθως εξαρτάται από την ποιότητα κατασκευής και το μοντέλο του λάπτοπ. Πολλές φορές όμως η χρήση που κάνουμε μπορεί εύκολα να μειώσει την απόδοση της μπαταρίας. Επίσης ένας ακόμα λόγος που μπορεί να μειώσει εξίσου σημαντικά την ζωή της μπαταρίας, είναι η υψηλή θερμοκρασία του φορητού σας υπολογιστή. Για παράδειγμα γίνεται μεγάλη μείωση όταν φορτίζεται την μπαταρία και ταυτόχρονα τρέχετε κάποιο βαρύ πρόγραμμα που απαιτεί πολλούς πόρους, οπότε ζορίζεται το λάπτοπ και ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες.

Η μπαταρία μπορεί να μην φορτίζει για αρκετούς λόγους.

Όταν μια μπαταρία δεν φορτίζει, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ελαττωματική. Υπάρχουν πολλά αίτια που μπορεί να συμβάλουν σε αυτήν την συμπεριφορά. Μερικοί λόγοι είναι οι εξής :

 

Να μη δίνει ρεύμα η πρίζα που συνδέετε τον φορτιστή σας
Να μην υπάρχει ο κατάλληλος driver εγκατεστημένος στο λειτουργικό σύστημα
Χαλασμένο το βύσμα τροφοδοσίας του λάπτοπ σας
Κομμένο το καλώδιο του φορτιστή, έστω και αν εξωτερικά φαίνεται άθικτο
Ελαττωματικός ο ίδιος ο φορτιστής του λάπτοπ σας

 

Ποια στάδια ακολουθούμε για την αλλαγή μπαταρίας;

Ο πρώτος μας στόχος είναι να κάνουμε έναν λεπτομερή διαγνωστικό έλεγχο στον φορητό υπολογιστή σας, όπου είναι απαραίτητος, προτού προβούμε στην αντικατάσταση μπαταρίας. Οπότε με αυτόν τον τρόπο εξακριβώνουμε αν η μπαταρία σας χάλασε από κάποιον άλλο παράγοντα ή εάν απλά ήρθε η στιγμή να αντικατασταθεί. Γι' αυτό δεν σας προτρέπουμε κατευθείαν στην αλλαγή μπαταρίας γιατί μπορεί άμα υπάρχει κάποια βλάβη στο κύκλωμα της μητρικής πλακέτας, να σας ξανά χαλάσει την καινούργια μπαταρία. Ο δεύτερος και τελευταίος μας στόχος είναι να πράξουμε τον τελευταίο έλεγχο πριν την παράδοση του λάπτοπ σας, ώστε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για την ορθή λειτουργία της μπαταρίας. Ελέγχουμε την σωστή φόρτιση της καθώς και την συμπεριφορά της, όταν είναι αποσυνδεδεμένη από το ηλεκτρικό ρεύμα. Κάθε μπαταρία συνοδεύεται από την εγγύηση του εκάστοτε κατασκευαστή.

Επισκευές Laptop - Macbook


Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero κτλ. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.