Αλλαγή Πληκτρολογίου

Η χρήση που γίνεται στους φορητούς υπολογιστές προκαλεί αρκετά προβλήματα στο πληκτρολόγιο τους. Σε αντίθεση με τους σταθερούς υπολογιστές, στους φορητούς το πληκτρολόγιο είναι ενσωματωμένο με την μητρική πλακέτα του λάπτοπ σας και δεν μπορείτε να το αλλάξετε από μόνοι σας. Συνήθως το πληκτρολόγιο είναι αυτό που δέχεται την περισσότερη χρήση.

Πως καταλαβαίνετε ότι το πληκτρολόγιο θέλει αλλαγή;

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορείτε να διακρίνετε αν το πληκτρολόγιο του λάπτοπ σας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Μερικές από τις κύριες ενδείξεις είναι οι εξής :

 

Δεν πατιούνται ορισμένα κουμπιά στο πληκτρολόγιο σας
Άλλα κουμπιά πατάτε και άλλα γράμματα εμφανίζονται
Πατώντας μόνο μια φορά το πλήκτρο, εμφανίζονται πολλοί χαρακτήρες
Δεν λειτουργούν καθόλου τα κουμπιά του πληκτρολογίου
Κολλάνε και δεν πατιούνται μέχρι κάτω τα κουμπιά του πληκτρολογίου

 

Ποια στάδια ακολουθούμε για την αλλαγή πληκτρολογίου;

Αρχικά πρέπει πρώτα να κάνουμε έναν προσεχτικό και λεπτομερή καθαρισμό στον φορητό υπολογιστή σας, όπου είναι απαραίτητος, προτού προβούμε στην αντικατάσταση πληκτρολογίου. Έπειτα αφαιρούμε την σκόνη και την υγρασία από τον εσωτερικό μηχανισμό των πλήκτρων και στην συνέχεια ελέγχουμε για πιθανή οξείδωση στις επαφές της καλωδιοταινίας. Αφού έχουμε ελέγξει όλα τα αίτια πάνω στο πληκτρολόγιο, κοιτάμε μετά να κάνουμε ένα αποτελεσματικό καθαρισμό στην υποδοχή  πάνω στην μητρική πλακέτα. Τέλος επανατοποθετούμε τα πλήκτρα που έχουν αποκολληθεί, εφόσον δεν έχει γίνει σοβαρή ζημιά στον μηχανισμό τους και προχωράμε στον τελικό έλεγχο ορθής λειτουργίας του πληκτρολογίου πριν την παράδοση.

Επισκευές Laptop - Macbook


Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero κτλ. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.