Επισκευή Μητρικής Πλακέτας

Η επισκευή μητρικής πλακέτας στις τηλεοράσεις και στα monitor προϋποθέτει τεχνογνωσία, την οποία κατέχει πλήρως όλο το καταρτισμένο προσωπικό μας. Το πρώτο μας βήμα είναι να ελέγξουμε αν η αιτία του προβλήματος προέρχεται σίγουρα από τη μητρική πλακέτα. Έπειτα σκοπός μας είναι να αφαιρέσουμε την μητρική πλακέτα από το υπόλοιπο κύκλωμα, ώστε να κάνουμε τα διαγνωστικά τεστ πάνω της και να δούμε αν περνάνε σωστά οι τάσεις ρεύματος ή αν υπάρχουν ψυχρές κολλήσεις και κατεστραμένα εξαρτήματα. Τέλος αφού γίνουν όλα τα παραπάνω καταλήγουμε και προχωράμε στην ενημέρωση του πελάτη για την βλάβη και το κοστολόγιο της και στη συνέχεια επισκευάζουμε τη μητρική πλακέτα με ακρίβεια - επαγγελματισμό και συνέπεια χρόνου.

Πως καταλαβαίνετε ότι η μητρική πλακέτα θέλει αλλαγή;

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορείτε να διακρίνετε αν η μητρική πλακέτα της τηλεόρασης ή του monitor αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Μερικές από τις κύριες ενδείξεις είναι οι εξής :

 

Αδυναμία εκκίνησης ή stand-by
Απενεργοποίηση σε τυχαίες χρονικές στιγμές
Αναβοσβήνει το λαμπάκι πολλές φορές
Δεν έχει εικόνα αλλά έχει ήχο
Η ποιότητα της εικόνας δεν είναι καλή
Δεν λειτουργεί το Wi-Fi ή το Bluetooth

 

Τι μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη μητρική πλακέτα;

Μερικοί λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στη μητρική πλακέτα της τηλεόρασης ή του monitor σας είναι οι εξής :

 

⚠️ Κεραυνός
⚠️ Υπερθέρμανση
⚠️ Πολλές ώρες λειτουργίας
⚠️ Αυξομείωση της τάσης

!!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Αν δείτε συμπτώματα όπως τα παραπάνω, αλλά κυρίως αν διακρίνετε καπνό ή κακή οσμή να βγαίνει μέσα απο την τηλεόραση ή του monitor σας, ελάτε εγκαίρως στη SafeService ώστε να γίνει το απαραίτητο service, διότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να επεκταθεί η βλάβη και σε άλλα σημεία οπότε να προκληθεί μεγαλύτερη ζημία στη τηλεόραση αλλά και στο πορτοφόλι σας.

Επισκευές ΤV - Monitor

επισκευή μητρικής πλακέτας τηλεόρασης


επισκευή μητρικής πλακέτας τηλεόρασης